OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.

NASENASE Cards

A NASE (National Academy of Scuba Educators) egy amerikai típusú, nemzetközi búvároktatási rendszer. Kiterjedt hálózattal rendelkezik a világban, célja a biztonságos és szórakoztató szabadidõs búvársport népszerûsítése, korszerû oktatási anyagok bevezetése, a tengeri világ védelme, sokrétû szolgáltatások nyújtása klienseinek. Tevékenységét a professzionális NASE oktatókra alapozza, akik szakértelmükkel és tapasztalatukkal, a standardek betartása mellett rugalmasan és önállóan, kizárólagos területi joggal, szervezett körülmények között végezhetik munkájukat.Introductory
A nyílt vízi, bevezető merüléssel az első tapasztalatok szerezhetők meg. Erről a rövid, de annál lelkesítőbb találkozásról szintén igazolás szól.
 
Experienced Diver
A már tapasztalatokkal rendelkező búvárok felfrissíthetik meglévő ismereteiket, és nyílt vízi merüléseiket követően erről hivatalos minősítést is kapnak.
 
Snorkel diver
A snorkeles búvárkodás technikájának elsajátításához nem szükséges légzőkészülék, mégis izgalmas kalandnak ígérkezik. A tanfolyamon a szórakoztató elméleti rész egy behatárolt vagy nyílt vízi gyakorlattal zárul. Nincs korhatár.
 
Scuba Diver
E pár napos tanfolyam elvégzése után a búvár merülésvezetővel, vagy NASE oktató vezetésével merülhet. Ezt követően az Open Water Diver minősítés megszerzése már valóban nem nehéz feladat.
 
Open Water Diver
A tanfolyamra 15 évnél idősebbek jelentkezhetnek. A légzőkészülékes merülés alapjaival ismertet meg a tanfolyam, ami csak az elejét jelenti egy káprázatos világ felfedezésének és egy elbűvölő kalandnak.
 
Advanced Open Water Diver
tanfolyamra az OWD minősítéssel rendelkező búvárok jelentkezhetnek, ahol tovább bővíthetik tapasztalataikat, bevezetést nyerve 5 speciális merülésbe.
 
CPR-First Aid
A tanfolyam nem csak búvároknak szól, hasznos ismereteket nyújt mindazoknak, akik szeretnék elsajátítani az egyszerű, de hatékony elsősegélynyújtó módszereket.
 
Rescue Diver
A haladó és elsősegélynyújtó tanfolyamot követő lépcsőfok. A vízi mentés módszereivel és gyakorlatával ismertet meg részletesebben.
 
Nitrox diver
Napjainkban egyre közkedveltebbek a technikai merülések. A NASE TEK kifejezetten erre a szakterületre specializálódott, alapja a nitrox búvár képzés, melyre akár az OWD tanfolyam után is lehet jelentkezni.
 
Specialty Diver
A szaktanfolyamok alapkövetelménye az OWD minősítés. Elvégzésével búvártapasztalataid elmélyülnek, merülési lehetőségeid tágabb teret nyernek.
 • Deep diving: további mélységek feltárása
 • Navigation: tájékozódási ismeretek elmélyítése
 • Night diving: betekintés a varázslatos éjszakai világba
 • Boat diving: hajóról való merülési technikák
 • Dry suit diving: szárazruhás merülések
 • Wreck diving: elsüllyedt hajóroncsok fantasztikus kalandja
 • Equipment diving: bővebb műszaki ismeretek a búvárfelszerelésről
 • Foto-video diving: a világ másik arcának megörökítése
 • Multilevel diving: segítség a többlépcsős merülés megtervezéséhez
 • Buoyancy control diving: lebegés tökéletes kiegyensúlyozottságban
 • Marine Life: tengerbiológia mindenkinek
 
Archeology diver
A tanfolyam azoknak szól, akik fontosnak tartják a tengeri világ értékeinek védelmét és megőrzését. Bevezetés a búvárrégészet világába - ahol a történelmi ismeretek bővítésén, a feltárás munkafázisainak és munkaeszközök megismerésén kívül a gyakorlatban is ki lehet próbálni a kutatás izgalmát.
 
Master Diver
Amatőr szinten elérhető legnagyobb "elismerés", mely a mentőbúvári minősítés után min. 50 merüléssel jár, méltán tanúsítva a sportbúvárkodás iránti szenvedélyt.
 
Divemaster

A Divemaster NASE tanfolyam már a professzionális szintű búvártevékenységek világába vezet be, az első lépcsőfokot jelenti az oktatói státusz megszerzéshez. A képzés célja az, hogy búvárok oktatásához szükséges elméleti és gyakorlati tudással ruházza fel a jelölteket, és megismertesse őket a NASE oktatási módszertanával.

 
Scuba Kid
A 8-11 éves korosztály szórakoztató és biztonságos módon közeledhet a készülékes búvárkodás világához, medencei merülésekkel. A "kölyök búvárok" igazolást kapnak részvételükről a tanfolyam végeztével.
 
Junior Open Water Diver
A tanfolyam a 10-15 éves korosztálynak szól, és felnőtt merülőpárral való merülésre jogosít fel max. 18 m-ig.